Actualment Scrabble Escolar compta amb un equip de persones i de Clubs de Scrabble totalment implicats amb aquest projecte amb el suport de la FISC (Federació Internacional de Scrabble en Català) i de diferents estaments oficials com ara: Ajuntaments, CNL, organitzacions culturals, Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, escoles, biblioteques...
L'aventura de crear un campionat de Scrabble en català per a estudiants ja rondava al cap dels fundadors de Scrabble Escolar des d'abans de 2009. Es va començar amb unes partides duplicades per a escoles del Prat de Llobregat l'any 2008 i, poc a poc, es van anar fent tallers a diferents ciutats fins el dia d'avui.
Una de les grans projeccions que té el joc de l’scrabble, almenys així ho entenem des del grup, és la vessant pedagògica, integradora i de cohesió social. Si l’aspecte lúdic és el principal motiu, segur que si se’n pot treure un profit per endinsar-se en el coneixement de la llengua resulta encara més motivador.
En aquest sentit, en la vila de Castelldefels es va fer una aposta molt interessant cap a l’any 1995, en què s’hi van involucrar les escoles, l’ajuntament de la ciutat i el Consorci per la Normalització Lingüística. El seu objectiu era portar l’Scrabble a les aules d’ensenyament.
Com la majoria de projectes, cal la conjunció de moltes idees i iniciatives, però sempre hi ha un responsable principal. El nom de Teresa Tort va íntimament lligat als seus inicis com a representant del CPNL de Castelldefels, i de seguida s’hi van unir la coordinadora de les AMPA i el mateix ajuntament. Curiosament, la mateixa Teresa Tort confessa que mai havia jugat a l’Scrabble i que va començar tot just en tenir la idea de fer un torneig per a les escoles de Castelldefels. En aquell primer torneig del 1995 ja es van inscriure 512 alumnes. Quina sana enveja…
El 2008 el Club Scrabble el Prat, sense tenir coneixement de les activitats que des de feia tants anys se celebraven a Castelldefels, va organitzar uns tallers de Scrabble per a les escoles del Prat. Un gran trobada on varen participar 62 alumnes. La iniciativa va ser acollida amb molt entusiasme per aquests centres d’ensenyament i aviat es va estendre l’interès fins esdevenir una cita anual ineludible.
En assabentar-se de les activitats de Scrabble en català escolars que Castelldefels organitzava, el Club Scrabble El Prat va posar-s'hi en contacte i va ser convidat a la fase final del Torneig de l’any 2009. Les dades superaven les expectatives, més de 800 alumnes havien participat en dos dies de torneig. Aquell espectacle ens va esperonar molt més a treballar en aquest sentit.
Les relacions entre les dues poblacions i l’Scrabble Escolar van fructificar amb la il·lusió de la junta i de l'animós Francesc Gallèn, fins al punt que l’any 2010 va néixer el 1er Campionat de Catalunya de Scrabble Escolar, amb continuïtat assegurada. El 2011 es produeix la incorporació de l’Hospitalet de Llobregat en aquest Campionat. Gràcies a la Neus Juvillà i l'Octavian Mocanu, component essencial del projecte escolar.
Amb les xifres i estadistiques actuals del 2015, més de 2.200 alumnes d'arreu dels Països Catalans, hi han participat (de 52 escoles i 15 poblacions), gràcies a la multiplicació d'esforços i recursos de l'Scrabble Escolar i del prolífic club pratenc (val a dir, el Club més veterà del circuit de Scrabble en Català de Catalunya).
En una entrevista que el Club Scrabble El Prat va publicar al seu web el dia 5 de juliol de 2010, les paraules de la Teresa Tort resumeixen l’essència del seu esperit:
Fa uns dies vaig anar a una sessió de presentació de materials i ens deien que aprendre ha de ser divertit, que s’ha de fer a partir d’una tasca que no faci que tinguis tanta consciència que estàs aprenent. Aquesta era la motivació inicial de portar una activitat com l’Scrabble a Castelldefels: contribuir modestament a fer amable la relació amb la llengua catalana i proporcionar un espai de lleure que fos un referent positiu per als escolars. L’amor per la llengua és l’única cosa que ens pot fer avançar en la normalitat de l’ús del català, amb totes les coses bones que penso que ens reportarà a tots.