LEXIMOTS

19/04/2017

Després d’un temps de proves en beta, l’app ja està penjada a Google Play (enllaç: https://play.google.com/store/apps/details…).
[Pel moment, només existeix la versió per a Android.]
El LEXIMOTS és la nova versió del clàssic Docsel amb què treballem des de la FISC i Scrabble Escolar. És una eina molt útil per a consultar paraules i ajuda a millorar en el joc.
Treballa fora de línia, per tant sempre estarà disponible! Així que, encara que no es tingui wifi en cert moment, es podrà utilitzar sense problemes.

LEXIMOTS_CARTULA_PRESENTACI_20170113_191458.jpg
Aquesta app es composa de tres apartats:
Validador: pot comprovar una sola paraula o diverses (separades per un espai). Les paraules (o jugades correctes) es marquen en verd, i les incorrectes, en vermell. Si es vol consultar el significat de la paraula, hi ha habilitat un enllaç directe a tres diccionaris (aquests diccionaris només funcionen amb internet operatiu). Els dos primers són el DIEC i el GDLC, els diccionaris normatius d’on s’inspira el Docsel. El tercer és l’Optimot, el web de consultes lingüístiques del CPNL, que aporta informació extra (verbs conjugats, traduccions al castellà, fitxes de l’Optimot…). Un detall: els diccionaris no tenen entrades directes a plurals, conjugacions verbals… així que si, per exemple, es vol cercar “cantava”, l’enllaç al diccionari no trobarà res; cal escriure al diccionari escollit l’infinitiu (cantar). Per cercar una paraula amb Q, perquè sigui vàlida, cal escriure també la U, encara que a les competicions d’adults es sobreentengui que hi va incorporada.

LEXIMOTS_3_Screenshot_2017-04-19-07-45-46.jpg
Anagramador: amb les lletres que se li ofereixen, troba les jugades possibles amb totes elles i amb una lletra més, creant una llista de fins a 50 paraules. La lletra extra és vermella per a distingir-la a primera vista.

Leximots_1_Screenshot_2017-04-19-07-55-40.jpg


Cerca amb patrons: troba opcions per a construir paraules. Amb un asterisc es substitueix una lletra; i amb una ratlla, es substitueix un nombre qualsevol de lletres, creant una llista de fins a 50 paraules. Una gran ajuda per a trobar una jugada crucial! Així, si es volen trobar les paraules que acaben amb X, o que comencin amb J i contingui una P... ara es podrà descobrir fàcilment! 

 

Leximots_2_Screenshot_2017-04-19-07-46-28.jpg

Esperem que aquesta nova eina us sigui profitosa i ajudi a facilitar el poder jugar a l’Scrabble en català a qualsevol lloc i a qualsevol moment!

#scrabbleencatala #scrabblecat #scrabble #scrabbleencatalà @cpnlwww.scrabbleescolar.cat www.fiscrabble.cat

Informació de contacte

Contacte amb nosaltres. Utilitza el formulari per a una resposta ràpida.

Correu: info@scrabbleescolar.cat

Formulari de contacte

Tots els camps són necessaris

2015 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos